Організоване харчування учнів

КЗ "Приколотнянський ліцей "

/Files/photogallery/1397/IMG_0022 (1).JPG

У режимі школи велике значення надається організації раціонального, збалансованого харчування відповідно до віку і стану здоров’я учнів.

У школі розроблені комплексно-цільові заходи організації і розвитку харчування учнів, якими передбачено:

- зміцнення матеріально-технічної бази їдальні;

- розширення сфер послуг для учнів і батьків;

- удосконалення різноманітності раціону харчування;

- виховання культури прийому їжі;

- пропаганда здорового способу життя.

/Files/photogallery/1397/IMG_0019.JPG

У закладі навчається 225 учнів, з них харчується – 160 (30 учнів – пільговий контингент харчуються безкоштовно: дітей-сиріт, які позбавлені батьківського піклування – 6 учнів, дітей з малозабезпечених сімей – 14 учнів, діти - інваліди – 6 учнів, дітей, батьки яких загинули, постраждали або беруть участь в антитерористичній операції - 8 учнів), 82 учня -1-4 класи (50% за батьківські кошти), 48 учнів – 5-11 класи, харчуються за кошти батьків. Відсоток учнів, охоплених гарячим харчуванням складає – 71 %.

/Files/photogallery/1397/IMG_0021 (2).JPG

Середня вартість харчування в день на одну дитину складає 15 грн.

Кожен прийом їжі, її енергетична цінність відповідають віку, стану здоров’я учнів, рівню енергетичних затрат та нормам харчування для загальноосвітніх шкіл.

Серед умов, які впливають на активну діяльність дітей, важливе місце займає правильна організація та додержання режиму харчування. У школі режим харчування учнів тісно пов’язан з режимом дня. Висококалорійний повноцінний обід допомагає активному режиму дня учнів.

Харчування учнів організовано на основі циклічного перспективного меню, яке обов’язково погоджується Держпродспоживслужбою. Перспективне меню складається з урахуванням сезонності (на зимово-весняний і літньо-осінній періоди року) та наявність сезонних продуктів, свіжий овочів, сухофруктів, квашених овочів, соків. Меню збалансоване і складається згідно норм харчування.

Медсестра постійно працює над правильним поєднанням продуктів і страв у кожному із прийомів їжі.

Технологічне обладнання їдальні та харчоблоку в робочому стані. Шкільний харчоблок забезпечений в необхідній кількості посудом, миючими та диззасобами. В залі їдальні є 115 посадочних місць. Ведеться журнал контролю та бракеражу сировини, готової продукції. Зберігання добових норм та продуктів забезпечується. Двотижневе меню затверджено адміністрацією школи та Держпродспоживслужбою.

Питання організації харчування знаходиться на контролі адміністрації школи.

/Files/photogallery/1397/IMG_0013 (1).JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.